Vrienden van de Thuiszorg

Wat staat er op de Vrienden-agenda?

Een overzicht van de activiteiten, evenementen en projecten van Vrienden van de Thuiszorg.

Ontmoet en Groetplein

*Van harte welkom…*
Lees verder...

Het noodfonds

Iedere aanvraag voor het noodfonds loopt via een thuiszorgmedewerker, die deze voorziet van een motivatie. Kennelijk gebeurt dat prima, want de pakweg 650 aanvragen die ons het afgelopen jaar bereikten, konden allemaal worden gehonoreerd! Wanneer de aanvraag niet past binnen de doelstelling van het Noodfonds, proberen we een alternatief aan te dragen. Zo geven we bijvoorbeeld geen geld om een schuld te saneren (daar zijn andere instanties voor), maar met een of meer voedselpakketten kan een gezin al heel wat kosten besparen!
Lees verder...

Huyskamer

kerst1Twee maal per week organiseren vrijwilligers een gezellige middag voor cliënten. Men kan vrij binnenlopen, zonder verplichtingen. Sommige gasten komen om een kaartje te leggen, anderen voor een praatje, weer anderen lezen rustig een boek. Wie het leuk vindt, kan ook meedoen met allerlei creatieve activiteiten. Voor deelname vragen we een bijdrage van  euro 3,-.  Om 12 uur krijgt u een uitgebreide lunch die klaar gemaakt wordt door onze vrijwilligers.
Lees verder...

De Klusdienst

klusdienst1Voor € 5.00 per klus (plus materiaalkosten) rijdt een vakman in zijn klusbus voor. Bijvoorbeeld voor:
Lees verder...

Vrienden Vakantieweek

P1070175De Vrienden vakantieweek is voor mensen die extra verzorging nodig hebben, niet goed ter been zijn, financiële problemen hebben, eenzaam zijn. Kortom mensen die niet zo makkelijk zelf op vakantie kunnen gaan.
Lees verder...

Ouwehands Dierenpark

OuwehandsVoor een dagje dierenpark vertrekt er jaarlijks een volle bus naar Ouwehands Dierenpark te Rhenen, vanuit een door de Vrienden nader te bepalen plaats.  In de ochtend worden we hartelijk ontvangen en genieten we van een kopje koffie/ thee en cake aangeboden, allemaal aangeboden door het park. We kunnen de hele dag het dierenpark bewonderen en brengen een bezoek aan en de zeeleeuwenshow. Tussentijds wordt ook nog een overvloedige lunch aangeboden. Om 16.00 uur vertrekt de bus weer huiswaarts. Deze dag wordt mogelijk gemaakt, dankzij onze vele vrijwilligers en dankzij de gulle giften van kleine en grote sponsoren.
Lees verder...

Kookclub Valkenswaard

foto5Wegens het succes van de Kookclub in Eindhoven, zijn we een aantal jaren geleden gestart met een kookclub in Valkenswaard. Het is een ontmoetingsplaats voor eenzame ouderen, die tweewekelijks op donderdag samen koken en eten. Dankzij de sponsor "Woningbelang" is dit mogelijk die ons een ruimte aanbood in Dommelen, De Rabobank, die ons een geldbedrag schonk voor het kopen van de inrichting van de keuken, en supermarkt "Plus", eigenaar Bernd Korner, waar we gratis onze boodschappen mogen doen. Veel dank hiervoor ! Dan onze 2 vrijwilligsters Lenny Couwenberg en Gerda Jansen, die de boodschappen doen, meehelpen met het koken en zorgen voor de gezelligheid. De kookclub bestaat uit 8 gasten en is gratis. De recepten krijgen de gasten mee naar huis. Het doel van deze club is om samen van een maaltijd te genieten, en voor de mannen die niet kunnen koken doen hier hun ervaring op. 
Lees verder...

De Breisterren

Op een aantal Ontmoet en Groetpleinen vindt de activiteit Breisterren plaats. Dames komen wekelijk bij elkaar om te breien met wol van het Kempische Heideschaap. Onder begeleiding van een vrijwilliger worden de mooiste producten gebreid. Naast het breien is het sociale aspect, elkaar ontmoeten, zeker zo belangrijk. 
Lees verder...

Mannen onder de Pannen

Een concept zoals de kookclub, maar dan specifiek gericht op mannen die samen willen koken en die ook (tijdelijk) deelnemen om te leren koken. Deze activiteit vindt plaats op woensdag, Kastelenplein 173 in Eindhoven. Tussen de middag 1 groep en s ’avonds 1 groep. Deelname is € 8,00 per keer.
Lees verder...

Taarten voor Taarten

Een activiteit die 2 keer per week plaats vindt op het Kastelenplein 173 in Eindhoven (maandagochtend en woensdagochtend). Deelnemers bakken onder begeleiding van een vrijwilliger taarten of koekjes. Deze worden per stuk verkocht aan de gasten van het Ontmoet en Groetplein. De verkoopprijs wordt € 1,25 per punt gebak, voor koekjes betaal je minder. De activiteit start met gezamenlijk koffie drinken en een taakverdeling.  Vrijwilligers verzorgen de inkopen, de deelnemers bakken de taarten c.q. de koekjes. De opbrengst van de verkoop wordt besteed aan het inkopen van nieuwe ingrediënten, maar ook om een paar keer per jaar een dagje weg te gaan met de deelnemers. Per bak activiteit kunnen maximaal 4 tot 5 gasten deelnemen.
Lees verder...

Mannen van Metaal

Iedere woensdagochtend/middag komen mannen bij elkaar om ijzerwaren en huishoudelijke apparaten uit elkaar te halen. Het metaal/ijzer wordt gescheiden en vervolgens bij een recycle bedrijf ingeleverd. De opbrengst van oud ijzer komt ten goede aan de deelnemende mannen die daar dan een dagje weg voor gaan. Het gaat niet om repareren van spullen, maar vooral het uit elkaar halen. Deelname is gratis, koffie € 0.75.
Lees verder...

Kookclub Eindhoven

Een paar avonden per week is er een kookclub op het Kastelenplein in Eindhoven. Ouderen die onder begeleiding van 2 vrijwilligers een maaltijd voorbereiden. De inkopen worden door de vrijwilligers gedaan, in samenspraak met de deelnemers. Er wordt gestart met een kop koffie waarbij dan ook de taken voor de maaltijd besproken worden, wie gaat wat doen. Vrijwilligers ondersteunen en helpen bij het kookproces. Samen de tafel dekken en daarna ook gezamenlijk dineren. Bij voldoende aanmeldingen wordt een nieuwe groep gestart. Een groep bestaat uit 6 personen. Deelname is € 5,00 per keer.
Lees verder...