Vrienden van de Thuiszorg

Wat staat er op de Vrienden-agenda?

Een overzicht van de activiteiten, evenementen en projecten van Vrienden van de Thuiszorg.

Het noodfonds

Iedere aanvraag loopt via een thuiszorgmedewerker, die deze voorziet van een motivatie. Kennelijk gebeurt dat prima, want de pakweg 650 aanvragen die ons het afgelopen jaar bereikten, konden allemaal worden gehonoreerd! Als de aanvraag niet past binnen de doelstelling van het Noodfonds, proberen we een alternatief aan te dragen. Zo kunnen we geen geld geven om een schuld te saneren (daar zijn andere instanties voor), maar met een of meer voedselpakketten kan een gezin al heel wat kosten besparen!
Lees verder...

Vriendenkring

kerst1Eenmaal per week organiseren vrijwilligers een gezellige middag voor cliënten. Men kan vrij binnenlopen, zonder verplichtingen. Sommige gasten komen om een kaartje te leggen, anderen voor een praatje, weer anderen lezen rustig een boek. Wie dat leuk vindt, kan meedoen met allerlei creatieve activiteiten. Voor deelname vragen we een bijdrage van euro 3,00. Om 12 uur krijgt u een uitgebreide lunch die klaar gemaakt wordt door onze vrijwiligers.
Lees verder...

De Klusdienst

klusdienst1Voor € 5.00 per klus (plus materiaalkosten) rijdt een vakman in zijn klusbus voor. Bijvoorbeeld voor:
Lees verder...

Vrienden Vakantieweek

P1070175De vrienden vakantieweek is voor mensen die verzorging nodig hebben, niet goed ter been zijn, financiële problemen hebben, eenzaam zijn, kortom mensen die niet zo makkelijk op vakantie kunnen gaan.
Lees verder...

Ouwehands Dierenpark

OuwehandsVoor het dagje dierenpark vertrekt er jaarlijks een volle bus vanuit een door de vrienden nader te bepalen plaats, naar Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Om 10 uur arriveren we en krijgen we koffie en thee en cake aangeboden door het park. We kunnen daar genieten van het dierenpark en de zeeleeuwenshow. Voor de show krijgen we een overvloedige lunch aangeboden. Om 16.00 uur vertrekt de bus weer huiswaarts. Deze dag wordt mogelijk gemaakt, dankzij onze vele vrijwilligers en dankzij de gulle giften van kleine en grote sponsoren.
Lees verder...

Kookclub Valkenswaard

foto5Wegens het succes van de Kookclub in Eindhoven, zijn we 2 jaar geleden gestart met een kookclub in Valkenswaard. Het is een ontmoetingsplaats voor eenzame ouderen, die tweewekelijks op donderdag samen koken en eten. Dankzij sponsoren is dit mogelijk, te weten "Woningbelang", die ons een ruimte aanbood in Dommelen, De Rabobank, die ons een geldbedrag schonk voor het kopen van de inrichting van de keuken, en supermarkt "Plus", eigenaar Bernd Korner, waar we gratis onze boodschappen mogen doen. Dank hiervoor ! Dan onze 2 vrijwilligsters Lenny Couwenberg en Gerda Jansen, die de boodschappen doen, meehelpen met het koken en zorgen voor de gezelligheid. De kookclub bestaat uit 8 gasten en is gratis. De recepten krijgen de gasten mee naar huis. Het doel van deze club is om samen van een maaltijd te genieten, en voor de mannen die niet kunnen koken, kunnen hier hun ervaring op doen.
Lees verder...

Granny's finest

grannyGranny's finest is een groep van circa 10 dames vanaf 55 jaar die elke maandag middag van 14.00 uur tot 16.00 uur komen breien. Het is een initiatief van Jip Pullens die dit enkele jaren geleden is gestart. U breidt volgens een zelf uit te kiezen patroon, een muts, sjaal, oorwarmers etc. U eigen kaartje met daarop een wens voor de verkoper en een Italiaanse Ontwerper komen aan het product te hangen, an gaat het naar de winkel. Een gezellig middag samen zijn onder het genot van een kop koffie en andere dames ontmoeten. Heeft u interesse, neem contact op met de Vrienden.
Lees verder...