Vrienden van de Thuiszorg

Het noodfonds

Iedere aanvraag voor het noodfonds loopt via een thuiszorgmedewerker, die deze voorziet van een motivatie. Kennelijk gebeurt dat prima, want de pakweg 650 aanvragen die ons het afgelopen jaar bereikten, konden allemaal worden gehonoreerd! Wanneer de aanvraag niet past binnen de doelstelling van het Noodfonds, proberen we een alternatief aan te dragen. Zo geven we bijvoorbeeld geen geld om een schuld te saneren (daar zijn andere instanties voor), maar met een of meer voedselpakketten kan een gezin al heel wat kosten besparen!

Door de uitbreiding en de maatschappelijke veranderingen neemt het aantal aanvragen flink toe. We doen dus weer een flink beroep op sponsoren en donateurs, van wiens bijdrage het Noodfonds afhankelijk is.

Mogelijk door het Noodfonds …

  • aanschaf van diverse materialen voor een 55-pusser met een dwarslaesie
  • een kleine tv/dvd voor een vrouw met MS die veel in bed ligt
  • een middagje speeltuin voor een gezin met kinderen
  • een wekker en weegschaal voor een oudere cliënt
  • taart en fris voor het verjaardagsfeestje van een 8-jarig kind
  • drie slaapkamerdeuren
  • een kledingkast, zodat de spulletjes niet meer op de grond hoeven te liggen
  • een buskaart voor een moeder om samen met haar dochtertje naar een cursus te kunnen gaan

Loop je als thuiszorgmedewerker tegen een situatie aan waarbij een bijdrage uit het Noodfonds zou kunnen helpen? Geef het door aan de Vrienden-contactpersoon bij je organisatie!

enkele reacties:

januari 2015, Goedendag meneer/mevrouw, ik wil zeggen dat ik echt dankbaar ben voor de hulp die jullie aan mij en de kinderen hebben gegeven. Op dit moment hebben wij dit erg nodig, door de problemen waarin we nu zitten. Ik wil uit mijn hart zeggen heel heel erg bedankt (god bless you all) Juilet, christopher en Emanual.

maart 2015 Aan vrienden van de thuiszorg, Ik wilde jullie bedanken voor de mogelijkheid om voor mij de computercursus bij Senior web te kunnen doen. Ik kan nu eindelijk aan de 11 lessen in de bibliotheek beginnen. Na 10 jaar ziekenhuisbezoeken, operaties en chronisch ziek te zijn, is dit voor mij even van huis zijn en nieuwe mensen ontmoeten, zeer belangrijk! dit in mijn ziekteproces. Hartelijk dank hiervoor mevrouw Strieder.