Wat staat er op de Vrienden-agenda?

Behalve 'vaste' Vriendendiensten organiseren we ook regelmatig 'losse' activiteiten voor thuiszorgcliënten. Tijdens deze evenementen worden ook foto's gemaakt die u op onze site kunt bezichtigen. Wat er de komende maanden op de agenda staat?

- Binnenkort "NIEUW" bij de Vrienden: De Stichting Vrienden van de Thuiszorg en ZuidZorgExtra hebben in samenwerking met de InnovatieWerkplaats een nieuw initiatief dat speciaal gericht is op onze mannelijke cliënten: “Mannen van Metaal” , er wordt geen specifieke kennis verwacht. Je hoeft er niet heel technisch voor te zijn, het is een project voor ouderen vanaf 55 jaar tot … jaar, om nuttig en gezellig samen bezig te zijn. Het is een wekelijkse activiteit die gaat plaatsvinden op de Rosseelstraat in Eindhoven, onze locatie van de Vrienden.

Dit betekent dat kleine huishoudelijke apparatuur ingeleverd wordt bij onze stichting. De spullen worden dan door de Mannen van Metaal uit elkaar gehaald en zo weer hergebruikt.

 De Vriendenkring komt elke donderdagmiddag gezellig bij elkaar op het ontmoet en groet plein (kastelenplein 173 in Eindhoven). Wilt u graag leeftijdgenoten ontmoeten, onder begeleiding van onze ervaren vrijwilligers en samen een praatje maken, puzzel lagen, sjoelen, kaartje leggen onder het genot van een uitgebreide lunch om 12 uur, dan bent u welkom. Interese? bel 040-2920713. Dit evenement gaat ook op maandag plaatsvinden.

.

 

 

16/07/2013


 

09/01/2014 Granny's Finest

Na Rotterdam, Utrecht en Schiedam, NU in Eindhoven.

Granny's Finest is in januari in Eindhoven gestart. Samen met Zuidzorg Extra en de steun van de Eindhovense Heerenzitting, is dit project mogelijk. In verschillende landelijke bladen heeft u misschien al kennis gemaakt met "the Granny's". 

Een geweldig initiatief dat ouderen en jongeren laat samen werken. Onderstaand een korte uitleg over de werkwijze van Granny’s finest.

Niek van Hengel en Jip Pulles zijn Granny’s Finest in 2011 als ‘pilot project’ gestart, waarbij jong creatief talent samenwerkt met senioren in de Rotterdamse wijk Ommoord. Ouderen en jongeren werken samen aan het ontwerp en de productie van hand-gebreide mode accessoires zoals mutsen, sjaals, wanten, tassen en stropdassen onder de toepasselijke merknaam ‘Granny’s Finest.’ Met dit initiatief wordt op creatieve wijze de eenzaamheid onder ouderen tegengegaan en wordt een originele springplank geboden aan jong creatief talent.

Ieder item draagt een kaartje met persoonlijke boodschap, gedicht of groet van de maker. Bij aankoop wordt de consument gevraagd een kaartje terug te sturen aan de maker om zo interactie tussen maker en koper op te realiseren. De consument koopt een item gemaakt op ambachtelijke wijze van deze tijd en draagt daarnaast nog eens bij aan een betere wereld. De makers kunnen unieke talenten aanwenden en krijgen erkenning en voldoening uit de bedankjes. Daarnaast worden er van de opbrengst gezamenlijk activiteiten ondernomen, iets om naar uit te kijken!

Na deze start in Eindhoven wordt er gekeken of we dit initiatief op meerdere locaties in de regio kunnen gaan aanbieden.

Graag nodigen wij u uit om bij deze bijzondere bijeenkomst aanwezig te zijn.

20/03/2014 Lunchconcerten

Op 2 donderdagmiddagen in de maand van 13.00 tot 15.00 uur vinden er lunchconcerten plaats in het Muziekcentrum Frits Philips in de Heuvelgalerie. U kunt daar een concert bijwonen voor 2 euro en  genieten van een concert en/of uitvoering van een artiest die daar een soort try-out geeft voor zijn/haar show/optreden. Voorafgaand wordt er een kopje koffie gedronken en na het concert is er nog een afsluitend drankje en nabespreking. Dit vindt plaats onder begeleiding van 2 vrijwilligers. Eigen vervoer dient u zelf te regelen. Deze activiteit zal tot en met december 2014 plaatsvinden. Heeft u interesse

Het eerste Lunchconcert van het nieuwe seizoen is op donderdag 25 september a.s. om 12.30 uur. Het eerste concert zal een gitaarconcert zijn. De gitarist is de 19-jarige Niels Pfeffer. Hij speelt sinds zijn 5e jaar gitaar en heeft al veel concours gewonnen.

Belt u het nummer van de Vrienden 040-2920713 of laat uw thuiszorghulp even contact met ons opnemen.