Allemaal Vriendendiensten

Jaarlijks doen zo'n 2 miljoen mensen in ons land voor korte of langere tijd een beroep op thuiszorg. Mensen die het in hun eentje niet redden. Zieken, gehandicapten, ouderen, alleenstaande moeders, gezinnen die nauwelijks rond kunnen komen...

De thuiszorg doet prima werk, maar hun hulp is niet altijd toereikend. Soms is er echt geen geld om een wasmachine te laten repareren. Is er geen enkele ruimte voor een simpel middagje uit. Is er niemand die een paar kapotte stoeptegels kan vervangen. En soms zit er zelfs geen nieuwe winterjas voor de kinderen in. In zulke gevallen kunnen De Vrienden op verschillende manieren helpen.

Het Noodfonds

Als de nood aan de man is … Vanuit het Noodfonds kunnen we mensen die dat heel hard nodig hebben, helpen met een financiële ondersteuning. Bij voorkeur eenmalig en altijd in de vorm van een gift in natura. Lees verder »

Vriendenkring

Gezelligheid en ontspanning. Een initiatief dat in Eindhoven is gestart, kreeg in 2008 zijn vervolg: de Vriendenkring. Een gezellige inloopmiddag voor cliënten die de rest van de week vaak alleen thuis zitten. Een soort seniorencafé dus. Lees verder »

De Klusdienst

Sommige mensen zijn lichamelijk echt niet in staat om een klusje in huis of tuin te doen. Wat als er niemand is die een handje kan toesteken? In dat geval biedt de Klusdienst uitkomst.
Lees verder »

Vrienden Vakantieweek in de Postelhoef dit jaar van 14 t/m 18 november 2016

Dit is mogelijk voor clienten (met mantelzorger) die verzorging nodig hebben en minder goed ter been zijn, rolstoelafhankelijk zijn en zelf (vanwege financiele beperking, eenzaamheid, sociaal isolement) niet op vakantie kunnen gaan. Lees verder »

Ouwehands Dierenpark

Zo’n 50 gasten van de Zuidzorg genieten elk jaar van dit prachtige dierenpark in Rhenen. Samen met 20 vrijwilligers zorgen wij ervoor dat onze gasten - voornamelijk ouderen - een geweldige dag beleven! Lees verder »

kookclub Valkenswaard

Kookclub Valkenswaard Lees verder »

Granny's finest

Een initiatief dat in Rotterdam is gestart, nu nieuw in Brabant. Lees verder »